De Zeeweg. Wie er regelmatig overheen rijdt was er allang al aan gewend: geduldig wachten tot je langs de ondergelopen binnenbocht mag rijden. Reguliere gebruikers zullen ook hebben gezien dat het water de laatste weken aardig was gezakt. Genoeg om opnieuw te proberen de binnenbocht watervrij te krijgen. Woensdagavond 17:30 uur kon het verkeer eindelijk weer ongehinderd de bocht door. Nou maar hopen dat het niet vaak regent de komende tijd.

Er is maanden lang wateroverlast geweest in het duingebied. Begin januari is de Kerkstraat in Bergen aan Zee droog gepompt en de natte binnenbocht van de Zeeweg bij de Schaapskooi moest worden afgezet, omdat het met de vrieskou gevaarlijk kon worden. De weg werd een halve week later weer vrijgegeven, maar medio februari zette de provincie de boel opnieuw af omdat het water toch echt te hoog was komen te staan. De binnenbocht was onderdeel van een nieuw duinmeertje ge Ondertussen waren de 'lankies' in Egmond aan Zee diep onder water komen te staan. Eind februari is water naar het riool bij de rotonde gepompt, maar het effect was tijdelijk.

Drastische maatregelen op 27 maart: de provincie bouwde op een compleet waterkering langs de weg, inclusief meerdere pompen. Een paar dagen later kwam er ook nog een tankwagen met een grote waterstofzuiger om mee heen en weer te pendelen tussen de plas het riool bij de rotonde. Hollanders, grootmeesters in watermanagement, hadden de handen vol aan een plas water op een weg. Het moest gewoon even een tijdje weinig regenen. (tekst gaat verder onder de foto)

Een duinmeertje dat deels op de Zeeweg lag. De waterkering kon het water echter niet keren. (foto: Streekstad Centraal)


De afgelopen weken heeft het niet veel geregend, en zo was het dat de binnenbocht van de Zeeweg woensdagavond éindelijk weer vrijgegeven kon worden. Wel is de maximumsnelheid met 50 km/u lager dan normaal. Het is er nog wat modderig.

"De provincie onderzoekt welke maatregelen we kunnen nemen om dergelijke aanpassingen van wateroverlast in de toekomst te voorkomen", laat een woordvoerder weten. "We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden."

Het is bijna komisch dat de Veiligheidsregio op dezelfde dag 'fase 2' alertheid instelde vanwege verhoogd brandgevaar in het duingebied. (foto: Provincie)
Pin It
Bekeken: 890x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/