Het blijft onrustig in Alkmaar. In de nacht van woensdag op donderdag is geprobeerd een explosief af te laten gaan in de Lekstraat, bij een inmiddels gesloten woning die al vaker het doelwit van aanslagen is geweest. De nacht ervoor ging het ook al mis op de Baansingel. Burgemeester Anja Schouten kondigt daarom opnieuw extra maatregelen aan.

De poging tot een aanslag in de Lekstraat is opvallend. Na eerdere incidenten is de woning die in deze straat het doelwit was gesloten en ook is er cameratoezicht in de straat. Het zou gaan om een mislukte poging die door de geplaatste camera is vastgelegd. De poging werd gemeld door een omwonende.

Net als in de Olieslagerstraat weerhielden die maatregen de daders er dus niet van om toch weer de confrontatie te zoeken. Het lijkt een provocatie van het gezag. Dat is van een 'ongekende brutaliteit' in de woorden van burgemeester Anja Schouten.

In de Baansingel komt nu een extra camera, laat burgemeester Schouten weten. "In oktober 2023 heeft er een explosie plaatsgevonden gericht op een woning aan de Baansingel", brengt de burgemeester in herinnering. De nieuwe explosie was gericht op dezelfde woning. "Er was al cameratoezicht op de Baansingel, ingezet in verband met een ander ernstig incident bij een
andere woning aan de Baansingel eind november." Toen werd in een woning een vermoorde jongeman aangetroffen.

Ook is de Baansingel en omgeving toegevoegd aan het lijstje met gebieden in Alkmaar die zijn aangewezen als 'veiligheidsrisicogebied'. De aanslagen in woonwijken leidden in Alkmaar tot veel verontwaardiging en tot grote bezorgdheid, ook omdat elders in het land bij vergelijkbare incidenten doden en gewonden te betreuren waren.
Pin It
Bekeken: 1898x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/