De bewoner komt er voorlopig niet meer in, er hangt een poster voor het raam en de deur is verzegeld. De woning aan de Lekstraat die donderdagavond doelwit was van een aanslag met een vuurwerkbom is 'gesloten'. Dat betekent dat niemand de woning meer in mag. Een stevige maatregel. (tekst loopt door onder foto)

Het zegel waarmee de voordeur is verzegeld (foto: Alkmaar Centraal)


Bij de woning aan de Lekstraat ging het al eerder mis, de explosie van donderdagavond kwam nog geen jaar nadat de woning werd beschoten. Die snelle opeenstapeling van incidenten is voor de burgemeester, die gaat over de veiligheid in haar stad, een belangrijke reden om snel en kordaat op te treden. "Door beide incidenten is de openbare orde verstoord en is het veiligheidsgevoel van bewoners in en rond de Lekstraat afgenomen", schrijft de burgemeester. "Daardoor voel ik mij als burgemeester genoodzaakt om de woning tijdelijk te sluiten."

Onder de omwonenden is een brief verspreid met informatie (foto: Alkmaar Centraal)


Voor de bewoner van het pand, dat eigendom is van een woningbouwvereniging, betekent de brief op zijn deur dat hij voorlopig elders onderdak moet zoeken. Dat is in dit geval bijzonder, want hij is uiteindelijk ook zelf slachtoffer van het geweld. Maar voor de gemeente gaat de openbare orde nu voor. Zolang niet uitgesloten kan worden dat er meer aanslagen volgen, is het voor de buurt als geheel beter om de woning te sluiten, is de redenering.

De politie doet nog onderzoek naar de aanslag van donderdagavond.
Pin It
Bekeken: 3014x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/