Een klap in de nacht, een galm die nog tot ver te horen was. De Alkmaarse binnenstad en Oud-Overdie werden maandag rond 22:45 opgeschrikt door een explosie. Die klap zorgde op de Baansingel voor schade aan een woning. Niemand raakte gewond. De politie vraagt getuigen om met extra informatie te komen.

Na de klap kwamen veel buurtbewoners naar buiten om te kijken wat er precies gebeurd was. Dat was toen nog onduidelijk, de brandweer kwam ter plaatse maar kon niks vinden. Nader onderzoek van de politie wees uit dat het niet, zoals eerst gedacht, om een vuurwerkbom onder een auto ging, maar om een aanslag op een voordeur.

Het is de derde explosie in korte tijd in Alkmaar. Halverwege september was het raak in de Lekstraat, vorige week ging het mis in de Bannewaard en nu was er een ontploffing aan de Baansingel. Of er een verband is tussen de ontploffingen kan de politiewoordvoerder op dit moment nog niet zeggen. "We hebben nog geen aanhouding verricht", reageert de woordvoerder op vragen van Streekstad Centraal. "Dus dat is lastig te zeggen." Wat er exact is ontploft is onderdeel van het onderzoek.

Wie meer weet kan dat melden via het algemene nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem of vertrouwelijk via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (foto's: Intervisual Studio)
Pin It
Bekeken: 3649x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/