Zwaar vuurwerk dat gebruikt wordt als explosief. Nederland weet er inmiddels alles van. Alkmaar ook. Tussen oktober 2023 en januari 2024 werd de Kaasstad maar liefst elf keer opgeschrikt door zo'n explosie. Wat betreft burgemeester Anja Schouten, en ongetwijfeld de omwonenden en slachtoffers, moet dat afgelopen zijn. "Want dit moet stoppen", liet ze eerder al Streekstad Centraal weten.

"Het is een combinatie van boosheid, bezorgdheid en vastberadenheid" zei Schouten toen en daar is meteen werk van gemaakt. Er zijn in Alkmaar vier veiligheidsrisicogebieden aangewezen. Dat zijn gebieden waarbinnen de politie preventief mag fouilleren. Het gaat om de gebieden rond de Lekstraat, de Ruusbroechof, de Olieslagerstraat en de Mesdaglaan. Hier zijn, voorzover die er niet al stonden, ook camera's geplaatst.

Komende vrijdag is er bovendien een bewonersbijeenkomst voor de omwonenden van de betreffende gebieden. De burgemeester zal daar, samen met politie en het Openbaar Ministerie, de maatregelen en de stand van zaken toelichten en met de bewoners in gesprek gaan. Wel tempert ze alvast al te hoge verwachtingen: "Het is goed om te weten dat we nog niet alles kunnen delen, omdat het onderzoek nog loopt."

00:00
55
00:00

Pin It
Bekeken: 976x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/