Camera's met een kentekenscanner leveren een belangrijke bijdrage aan het opsporen van criminelen. Twee weken geleden nog zijn twee verdachten van een plofkraak in Avenhorn opgepakt in IJmuiden, omdat hun gestolen auto daar door zo'n ANPR-camera werd opgepikt. Politie Alkmaar-Duinstreek heeft daarom drie ANPR's aangevraagd bij de Landelijke Eenheid. Dat meldt burgemeester Anja Schouten.

"Het doel van ANPR is, met een nationale bril, vergroten van de heterdaadkracht, vergroten van het aantal aanhoudingen en het monitoren van verkeersstromen", licht burgemeester Schouten toe. In dit geval gaat het om tijdelijke plaatsing van zogenoemde 'flex-ANPR-camera's'. "Dit zijn camera’s die, bij goedkeuring, voor een periode van drie maanden worden geplaatst en bij bewezen effectiviteit kunnen worden verlengd voor nogmaals drie maanden."

De ANPR's zijn aangevraagd voor aan de Noordervaart / Schermerhornerweg (N243), de kruising Zuiddijk (N244) - Provincialeweg (N246) bij West-Graftdijk en de kruising Provincialeweg (N203) - Geesterweg in Uitgeest. Het is nog niet duidelijk waar de camera precies langs de N243 moet komen te staan. De aanvraag komt van Politie Alkmaar-Duinstreek dus het is aannemelijk dat het gaat om het deel in de Schermer, daarentegen ligt Uitgeest buiten het werkgebied.

Het college van B&W was van plan om zelf extra vaste ANPR-camera's aan te vragen, maar wil nu even pas op de plaats maken, laat burgemeester Schouten weten. "Gezien de hier geschetste ontwikkelingen en de voortvarendheid van het basisteam van politie hierin, stel ik voor om het antwoord op het verzoek van de politie af te wachten."

Het is niet duidelijk waarom het college wil wachten. Vanuit de raad is aangedrongen op een 'sluitend netwerk' van ANPR-camera's, vooral door de VVD-fractie,  en daar zijn er nog wel wat meer voor nodig. Gemeente Alkmaar was vrijdagmiddag echter niet meer in staat om nog inhoudelijk te reageren.
Pin It
Bekeken: 1004x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/