Boeven vangen aan de hand van hun autokenteken. VVD Alkmaar vroeg het college van B&W om een sluitend net van ANPR camera's en hieraan wordt gehoor gegeven. Het college laat weten extra systemen aan te gaan vragen bij de Nationale Politie. Fractievoorzitter John van der Rhee is blij met de toezegging. "Er zijn nu geen explosies dus de druk lijkt er nu een beetje vanaf, maar je weet nooit wat er de volgende nacht gebeurt."

Een jaar of vijf geleden vroeg Van der Rhee om meer ANPR camera's, maar het toenmalige college vond het bestaande aantal, plus eventueel inzet van mobiele versies, volstaan. Vanwege de golf van aanslagen met explosieven deed de fractievoorzitter van de VVD opnieuw een gooi.

Deze keer werd dat balletje wel gevangen. "Naar aanleiding van uw vragen gaan wij, na overleg met de teamchefs van Politie basisteam Alkmaar, een verzoek indienen bij de Nationale Politie voor het uitbreiden van de vaste ANPR camera’s om daarmee te zorgen voor een meer uitgebreide dekking." Daarbij laat het college weten dat er sowieso twee bij gaan komen. Die staan al vastgelegd in het 'ANPR cameraplan van de Nationale Politie'.

Er zijn nog twee andere opties. Politie Basisteam Alkmaar kan zelf ANPR's regelen, in overleg met de gemeente en het Openbaar Ministerie. Maar dan moet het basisteam er wel de mankracht voor hebben. En de kentekenscanners van de gemeente kunnen mogelijk intensiever gebruikt worden bij de opsporing van criminelen. De gemeente gebruikt scanners voor controle van inrij- en parkeervergunningen. "Dat gebeurt ook regelmatig met reguliere camerabeelden. Wij zullen dit bij de politie onder de aandacht brengen."

John van der Rhee is wederom scheutig met lovende woorden voor Anja Schouten, als burgemeester portefeuillehouder orde & veiligheid. Bij huizen die meermalen doelwit waren van aanslagen met explosieven stelde ze cameratoezicht in en ook veiligheidsrisicogebieden, zodat de politie vrijer controles kon doen. Schoutens achtergrond als politiechef van Eenheid Noord-Holland zal ongetwijfeld van invloed geweest zijn. Al snel volgden meerdere aanhoudingen. Nu lijkt de rust wedergekeerd.

"Maar je weet het maar nooit", zegt Van der Rhee. "De uitkomst van de aanvraag is natuurlijk afwachten. Maar dat die aanvraag wordt gedaan, daar ben ik blij mee. En ik proef ook de bereidheid en het inzicht dat we de middelen die we al hebben beter moeten gebruiken, en waar mogelijk extra middelen inschakelen. Mensen moeten thuis gewoon veilig zijn, en ze moeten veilig over straat kunnen, van hun werk of als ze hun hondje uitlaten."
Pin It
Bekeken: 671x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/