Een harde knal klinkt donderdag in alle vroegte in het winkelcentrum van Avenhorn. Alarmen gaan af. Twee jongemannen hebben net een plofkraak gepleegd bij de juwelier. Een paar getuigen zagen het gebeuren en belden de politie, maar die is er te laat bij. Dankzij een ANPR-camera in IJmuiden en uitgebreid zoeken worden de plofkrakers, jongens uit Heerhugowaard (18) en Rotterdam (16), alsnog opgepakt.

De politie kreeg rond 05:00 uur melding van meerdere inbraakalarmen en ook van getuigen. De getuigen beschrijven twee plofkrakers en camerabeelden bevestigden dit later. Met een explosief vernielen ze een raam, en zorgen voor een ravage. De inbrekers pakken uit de etalage wat ze pakken kunnen en rennen weg. Als de politie aankomt zijn ze allang gevlogen.

Even na 07:00 uur wordt een ANPR-camera in IJmuiden getriggerd door een auto die als gestolen staat gesignaleerd. Surveillerende agenten gaan op zoek, samen met collega's van de Koninklijke Marechaussee. Na ruim een uur vinden ze de auto geparkeerd aan op de Willemsbeekweg. De agenten nemen de auto in observatie en zien later twee mannen. Wanneer ze de deuren openen gaan ze erop af en houden het tweetal aan.

Bij fouillering treffen de agenten horloges en sieraden, en in de gestolen auto ligt nog meer. De labels aan de sieraden zijn afkomstig van de zaak in Avenhorn. Ook hebben de verdachten een shotgun bij zich, maar die blijkt nep te zijn. De 18-jarige jongen uit Heerhugowaard en de 16-jarige jongen uit Rotterdam zijn in verzekering gesteld. Vandaag worden ze voorgeleid. (stockfoto: Politie)
Pin It
Bekeken: 731x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/