Een grote opluchting voor de bewoners van de door explosies geteisterde Lekstraat: de bewoner van het huis waartegen de aanslagen in de straat zijn gericht moet zijn huis uit. De kantonrechter heeft dat beslist. Het kort geding was aangespannen door woningcorporatie Kennemer Wonen die de ontruiming eiste.

Eerder deze maand ging de bewoner in beroep tegen de beslissing van burgemeester Anja Schouten om de woning te sluiten en die sluiting daarna met drie maanden te verlengen. De rechter heeft de huurder nu opgedragen de woning binnen drie dagen na opheffing van de sluiting te ontruimen. Hij moet bovendien bijna 3.000 euro achterstallige huur aan Kennemer Wonen betalen.

Kennemer Wonen verwijt de huurder dat de aanslagen het gevolg zijn van een conflict in het drugsmilieu. De bewoner voerde aan dat hij niet schuldig is aan de overlast en dat sprake is van 'victim blaming'. Ook stelde hij dat de aanslagen niet zullen stoppen als een andere huurder de woning krijgt. De rechter vond echter voldoende duidelijk dat hij in een conflict is geraakt, mede door zijn gedrag.

De bewoner kan nog in hoger beroep tegen de uitspraak. Maar anders dan bij een reguliere rechtszaak kan de uitspraak van de rechter wel meteen worden uitgevoerd en hoeft er niet op het hoger beroep te worden gewacht.


De woning in de Lekstraat is door de burgemeester gesloten vanwege meerdere aanslagen. In november 2022 wordt Vijf keer door het raam geschoten. September 2023 gaat een explosief af voor de deur. Daarna volgen nog drie mislukte pogingen om een explosief te plaatsen. En daarbij horen dan nog niet de twee 'mogelijke' vergisaanslagen bij andere woningen in de straat.


Pin It
Bekeken: 1467x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/