Alkmaar, 04 juni 2014. Alkmaar wordt steeds groener. Er zijn 1.000 nieuwe bomen geplant, saai openbaar groen is omgetoverd tot mooie minituinen en de groene stadsinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Van moestuin tot stadsakker, Alkmaar doet het! Stadsgroenmarkt Alkmaar daagde maandag Alkmaarders in HAL 25 uit om nóg groener te worden. De gemeente presenteerde er de belangrijkste onderdelen van het huidige groenbeleid, met als speerpunt groene schoolpleinen. Samen met Alkmaar Energie en HAL 25 werden ook de eerste 50 m2 van de nieuwe Alkmaarse zonne-energiecentrale in gebruik genomen.

HAL 25 werd verlicht met ruim 400 recycle lampen die door vmbo-leerlingen zijn gemaakt voor Stichting Animo’s Verlicht Milieu. Ook was er is een Green Wall of Fame waar iedereen zijn eigen groen adoptie op A4 formaat kon laten zien. Maar er was meer dan alleen groen: kettingzaag kunstenaars vertoonden hun kunsten en buitensporters gaven demonstraties. Tijdens de markt kon het publiek bovendien de voedselbank extra steunen door piepers te sponsoren en/of mee te helpen met het planten van 1.000 koolplanten op de stadsakker.

 

 <

Pin It
Bekeken: 1571x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/