Alkmaar, 04 maart 2014. Aan de buitenkant van het pand aan de professor Van der Waalstraat is op het eerste gezicht niets bijzonders te zien. Toch verbergt zich een bedrijf achter de gevel dat de Alkmaarse MKB-ers iets kan bieden waar ze voorheen voor naar Amsterdam moesten: een datacenter. Wethouder Economische Zaken Victor Kloos opende Datacenter Noord Holland door het vrijmaken van de doorgang naar de computerruimte voor de in grote getale toegestroomde gasten. Die mochten daarna voor één keertje kijken waar de deur normaal gesproken hermetisch gesloten blijft.

Want er is een streng veiligheidsbeleid: toegangspoort met gewichtsbepaling, een toegangspas met biometrische gegevens, er wordt weinig aan het toeval overgelaten. En dat geldt ook voor de techniek want alle belangrijke processen zoals stroomvoorziening en internettoegang worden permanent in de gaten gehouden. Een groot verschil met andere datacenters is de benadering van de markt. Waar bij andere datacenters gerekend wordt met ‘halve kasten’ waardoor gebruik al snel (te) duur wordt, worden tarieven bij dit Alkmaarse datacenter berekend per enkele eenheid. Dat maakt het voor de kleinere ondernemer ook aantrekkelijk.

 

Pin It
Bekeken: 2185x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/