Reclame

"Net te klein, de huur te hoog, of er moet teveel verbouwd worden." De tijd dringt voor Kledingbank Noord-Holland Noord, maar telkens vallen mogelijk nieuwe onderkomens af omdat er iets niet voegt. Daarnaast loopt het niet echt storm met de crowdfundactie. "Woensdag beginnen we met een leegverkoop, ook voor niet-leden."

Op 1 januari moet de kledingbank weg zijn uit het Boswaid-gebouw in Egmond aan den Hoef. De ruimte is toegewezen aan kindcentrum De Kiem, dat zelf te maken krijgt met een grote verbouwing. De stichting achter de kledingbank zoekt al een aantal jaren minimaal 500 m2 in de regio, maar gemeenten zeggen niks beschikbaar te hebben en subsidie voor particuliere huur zit er ook niet in, dus zijn de mogelijkheden beperkt.

"We hebben in Heiloo iets op het oog gehad en we hebben in Alkmaar een paar panden bezocht. We kijken overal in de regio naar locaties die voor onze klanten goed bereikbaar zijn, voldoende ruimte hebben, waarvan de huur niet te hoog is etcetera", vertelt Erik Guit. "We zitten er net tegenaan iedere keer." (tekst gaat verder onder de foto)

Drie mensen poseren voor een foto in een restaurant, één van hen houdt een trofee vast. Tamara Tuls is oprichter van de Kledingbank Noord-Holland Noord. Vanwege haar inzet voor de samenleving, werd ze in 2022 'Egmonder van het Jaar' (foto: Kledingbank NHN)


De crowdfundactie biedt ook (nog) niet heel veel zicht op een doorstart. Tot nu toe is ruim 9.600 euro ingelegd, terwijl het streefbedrag 74.500 euro is. Dat is ook best veel geld. "Het bedrag is gebaseerd op de huurprijs en de vaste lasten voor twee jaar lang, met een huur van om en na bij de 3.000 euro."

Mocht het ingelegde bedrag niet nog omhoog schieten, dan hoeft dat echter niet desastreus te zijn. "Inmiddels weten we beter wat we halen met onze omzet. We zouden verder kunnen met een huur van 2.000 euro per maand", vertelt Guit. De inzameling en de opbrengst van de leegverkoop kunnen nog wat speling bieden, en desnoods maar wat krapper zitten. "We hebben eigenlijk minimaal 500 m2 nodig, maar iets kleiner kan ook nog wel."

Hoe staat nu eigenlijk met de jacht op een nieuwe stek? "We zijn de laatste twee maanden met iets bezig, er moet nog antwoord van de makelaar over komen."

Erik Guit is blij met de aandacht voor de kledingbank, die 1.100 klanten in Noord-Holland Noord heeft. "Alle vormen van aandacht helpen een beetje. Ieder keer schieten de donaties toch weer een stukje omhoog. En het zorgt er ook voor dat mensen weten dat we nog steeds zoeken naar een pand. Zo krijgen we nog wel eens aanbiedingen."

Wie voor een vriendelijk prijsje 500 m2 te bieden heeft, kan contact opnemen met bestuurslid Jaimy Tuls via 06-37193570. De online inzamelingsactie is -hier- te vinden.
Pin It
Bekeken: 442x
Reclame