"Ik heb nog zo gezegd, géén bommetje...!" Nou, dat was vrijdagavond dus juist wél de bedoeling bij Het Baafje in Heiloo. Bij de 'Baafje Bommer' ging het om het grootste spektakel met de meeste waterverplaatsing. "Paar biertjes erin, neusje dicht, dat is belangrijk. En dan moet je springen."

Zo'n 150 deelnemers waagden vrijdagavond de sprong van de duikplank. Van jong tot wat ouder. "Ik kwam hier vroeger honderd keer per jaar voor en na het avondeten. Ik vind het leuk", zegt een man.

Voor wie denkt dat het zomaar een wedstrijdje is, heeft het overigens mis. De stand wordt nauwkeurig bijgehouden. De jury houdt een oogje in het zeil. "De truc is om de spetters zo hoog mogelijk te laten stijgen", vertelt Ria Jansen van Vrienden van Heiloo. "Er hangt een mooie meetlat. De jury aan de overkant kan precies zien hoe hoog de spetters komen." (tekst gaat verder onder de foto)

Deelnemers en hun resultaten werden nauwkeurig bijgehouden.


Lange tijd zag het er niet naar uit dat er nog gezwommen zou worden in Het Baafje. De uitbater van het zwembad ging failliet, maar bewoners lieten het er niet bij zitten. Actiegroep Red Het Baafje, inmiddels Vrienden Van Heiloo was geboren. "We doen dit allemaal om het Baafje voor Heiloo te behouden", benadrukt Jansen. De opbrengsten gaan dan ook naar het zwembad. "Want we willen allemaal kunnen zwemmen." (tekst gaat verder onder de foto)

Zo'n 150 deelnemers maakten een bommetje.


Grote winnaar van de bommetjeswedstrijd is Nils Outhoff. Met de winst waagt hij nog een keer de sprong in het water. "Nils, Nils, Nils", klinkt het rond aan de waterkant. Plons.

Wat zijn tactiek is? "Ja, toch op het juiste moment een draai maken. Goed belanden in het water en dan de druk opbouwen. Sinds dat ik een jochie van zes was, kom ik hier al bommetjes maken. Het heeft heel goed uitgepakt." (foto's: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 453x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/