"Al moet ik kruipend. We gaan nu door. Vooral de laatste dag, dan geef ik niet op", zegt een vrouw. Voor de een was het makkelijk te doen, voor de ander een zware strijd. Maar de zestiende Wandel4daagse zit erop. Duizenden sportievelingen finishten zaterdag op het Alkmaarse Waagplein. Bijna 40.000 euro werd opgehaald voor inloophuis 't Praethuys en KWF.

Kaasmeisjes en Kaasjongens delen zonnebloemen uit. Een rode loper ligt op het plein. "Ik ben blij dat het klaar is en ik ben blij dat ik het heb gedaan", zegt een vrouw voor de camera van Streekstad Centraal. Evenementmanager Jeroen Wouda van Le Champion staat bij de stempelpost. "We hebben in totaal 4.500 wandelaars gehad. Dat waren de eerste dagen 3.000, een aantal deden de tweedaagse", vertelt hij. "We hebben niet veel uitvallers gehad dit jaar." (tekst gaat verder onder de foto)

De wandelaars werden verwelkomt met zonnebloemen (foto: Streekstad Centraal)


Alweer voor de zestiende keer werd de Wandel4Daagse georganiseerd. Wat begon als alternatief voor de Egmond Wandel Marathon en Dam tot Dam Wandeltocht, is in samenwerking met de gemeente Alkmaar uitgegroeid tot een evenement met duizenden lopers. De tocht bracht de sportievelingen dit jaar onder andere in Bergen, Heiloo, maar ook Heerhugowaard en Broek op Langedijk. Het was eigenlijk prima wandelweer", vertelt Wouda. "Alleen vandaag iets meer regen. Maar ik denk dat we over vier dagen gezien niet mogen klagen." (tekst gaat verder onder de foto)

De vijf burgemeesters uit de regio liepen donderdag mee met de zogenoemde 'Pelgrims route'. Aan burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo de eer om de gong te slaan. (foto: NH Media)


Op het Waagplein worden stempels gezet op de kaarten. Familie en vrienden staan klaar om de lopers als helden te ontvangen. Maar eerst zijn ze nog even aan het nagenieten bij de rode loper. "Beetje slecht weer gehad vandaag, dat is jammer. Maar heerlijk gelopen", zegt een wandelaar. Een enthousiaste sportieveling heeft ook nog een boodschap voor Alkmaarders die de wandelschoenen in de kast lieten staan: "Het is genieten, dit moet iedereen doen: de vierdaagse van Alkmaar. Kom op jongens!" (hoofdfoto: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 749x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/