De paden op, de lanen in. En door de polders en de duinen. De Alkmaarse Wandel4Daagse is weer begonnen en ook dit jaar doen duizenden wandelaars mee. Woensdagochtend vertrokken ze vanaf het Kerkplein voor een wandeling naar Bergen of helemaal naar Bergen aan Zee.

De Wandel4Daagse van Alkmaar is niet alleen mooi festijn voor de wandelaars, maar ook voor de organisatie. "Het sfeertje. Ik vind het een fantastisch evenement om zelf te organiseren", vertelt Jeroen Wouda van Le Champion aan Streekstad Centraal. "Ik vind het sfeertje gewoon fantastisch. De mensen die hier komen, komen echt voor een vakantie. Die genieten en je groeit alle dagen met collega's en de wandelaars naar elkaar toe."

"Oergezellig!", zegt een al wat oudere deelneemster voordat de gong klinkt als een soort startschot geluid. "Iedere keer zeg ik 'nu is het de laatste keer dat ik het doe', maar dan ben ik bezig en denk ik 'volgend jaar weer'."

Op de eerste dag stond de 'Molen, bos en duinenroute' op het programma, al maakten de wandelaars die 8,5 km lopen na de stempelpost bij de Ruïnekerk in Bergen weer rechtsomkeert. Wie de 40 km aandurfde ging een heel stuk langs de kust. De allersnelsten lieten op de boulevard in Bergen aan Zee een stempel zetten, terwijl er nog allemaal mensen in Bergen aankwamen.

"Hartstikke leuk. Het is lekker weer, het is niet heet", vertelt een van de drie eerste fanatiekelingen bij de verste stempelpost. "We missen een beetje publiek, want ja hoe heter het is, des te leuker het publiek weer wordt, maar nee we hebben lekker weer. 't Is echt genieten." Lang wordt daar niet bij stilgestaan; de drie heren gaan snel weer verder want ze hebben vandaag nog een heel eind te gaan. En de komende drie dagen ook.

Al is er dit jaar ook weer een 2Daagse. Er zijn er voor het eerst zelfs twee. "We hebben dit jaar een paar dingen anders gedaan", vertelt Jeroen Wouda. "We hebben de Pelgrims Route omgedraaid en we hebben dit jaar voor het eerst een 2Daagse op de woensdag en de donderdag."

Ook donderdag en vrijdag is het weer naar verwachting goed voor een lange wandeling. Voor zaterdag staat echter niet alleen De Alkmaarse Waterroute in de planning, maar ook een bak water uit de hemel. Maar goed, wie al langer meedoet heeft natuurlijk onderhand alle weertypen al meegemaakt.
Pin It
Bekeken: 745x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/