Ze hadden toch wat anders verwacht, Maurice Peeters en Sylvester Liefting van Dorpsraad Stompetoren. Lange tijd was het onduidelijk hoe het verder zou gaan met de brug langs de Noordervaart. Maar nu is er duidelijk: de gemeente Alkmaar gaat de brug afsluiten aan de kant van de N243. "Je mag de brug dus wel op, maar niet meer af."

Het is zeker niet de uitkomst waar de bewoners op hoopten. "Het goede nieuws is dat het bruggetje blijft", begint Sylvester Liefting in gesprek met NH, mediapartner van Streekstad Centraal. "Het slechte nieuws is helaas dat de brug afgesloten wordt."

Het is al maanden het gesprek in Stompetoren. 'BRUG MOET BLIJVEN!!!', staat op een spandoek. Kort voor de kerst kregen omwonenden een brief. Volgens Maurice Peeters was de boodschap klip-en-klaar: de brug heeft, na de herinrichting van de N243 en het weghalen van de bushalte, geen functie meer. "Dit bruggetje wordt gebruikt om een ommetje te lopen langs de vaart. Daarnaast is het ook belangrijk als verbinding: om bij elkaar langs te gaan of iets te brengen. Het is dus onderdeel van een sociaal iets." (tekst gaat verder onder de foto)

Het spandoek was bijna niet te missen voor de automobilisten op de N243. (foto: NH Media)


Volgens de gemeente Alkmaar wil de provincie dat oversteek onmogelijk wordt gemaakt. "Gezien de veiligheidssituatie kunnen wij geen andere beslissing nemen dan de brug af te sluiten", vertelt woordvoerder Sandra Notten van de gemeente Alkmaar. "We hechten eraan het bruggetje te behouden omdat de bewoners hebben aangegeven deze brug te zien als karakteristiek."

Voor Liefting overheerst de blijheid. "Het is toch wel echt een belangrijk onderdeel voor de inwoners van Stompetoren. En daarnaast heeft het bruggetje ook iets historisch, vandaar dat we ondanks dit vervelende besluit wel blij zijn dat het bruggetje niet helemaal wordt weggehaald."
Pin It
Bekeken: 543x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/