"Het gaat om miljoenen liters." Heftige regenval zorgt al sinds ruim een half jaar voor water tot aan de knieën op de laaggelegen tennisbanen in Bergen aan Zee. Ook de midgetgolfbaan ernaast blijft natter dan nat. Eigenaar Bart Meijer slaapt er slecht van. "Tennis gaat dit jaar niet meer lukken."

De tennisbanen in Parnassiapark zijn een van de oudste van Nederland, vertelt de eigenaar. Er is geen club of vereniging aan verbonden, maar het tennisterrein werd verhuurd en was geliefd bij toeristen en lokale liefhebbers. Het ligt laag in het duinlandschap, maar in de 120 jaar dat het bestaat is dit niet eerder gebeurd. Na de langdurige regen van vorig jaar, startte alles met een plas water. "En zelfs dat hadden we nog nooit gezien", vertelt Meijer aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. (tekst gaat verder onder de foto)

Het water staat zo hoog dat ook de kantine van het complex in het Parnassiapark niet droog is gebleven. (foto: NH Nieuws)


Sinds november is Meijers bezig met al het water wegpompen; een tijdrovende klus en voorlopig niet klaar. De ondergrond moet vervolgens worden gerepareerd en de tennisbaan vernieuwd. Het kostenplaatje: ongeveer een ton. "We hopen dat de overheid met een visie komt om de wateroverlast in Bergen aan te pakken."

Wethouder Ernest Briët laat via sociale media weten dat "tennisbanen en voetbalvelden onbespeelbaar zijn" en hoe lastig dit is voor inwoners, toeristen en ondernemers. Het wegpompen in Bergen aan Zee is opgepakt, maar de gemeente geeft voorrang aan het oplossen van de overstroming van de N510, "de enige toegangsweg van het dorp." De wethouder zegt erbovenop te blijven zitten.
Pin It
Bekeken: 511x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/