Geen live muziek of een dj in de 'Tav' van Bergen, maar even iets heel anders: kaarten. Dinsdag 11 juni wordt er onder de noemer Taverne Sport een klaverjastoernooi georganiseerd in het Bergense café.

'Ouderwets' een spelletje spelen. Niet gamen met een controller, maar echt met elkaar om tafel gaan zitten met kaarten in de hand, onder het genot van een drankje en hapjes. Hoe vaak gebeurt dat nog? Nou, in de Taverne worden wel degelijk met enige regelmaat klaverjasdrives gehouden, voor wie nog (een beetje) weet hoe dat ook alweer gaat met boeren, nellen en andere troefkaarten. Wist je trouwens dat de naam 'klaverjassen' een Frans tintje heeft? Deze hoogste troef werd ook wel de jas genoemd, afgeleid van het Franse woord 'jacques' voor boer.

Het klaverjastoernooi begint om 20:00 uur en meedoen is gratis. Meer info op tavernebergen.nl en de Facebookpagina van de Taverne.
Pin It
Bekeken: 73x
https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/