Naar school fietsen, maar vervolgens lange tijd moeten stilstaan omdat je niet durft over te steken. De negenjarige Nila en Anouk voeren actie voor een veiligere oversteekplaats. Hun moeders dragen ook hun steentje bij en zijn inmiddels een petitie gestart. "Auto’s rijden daar met vijftig kilometer per uur voorbij en vaak zelfs harder."

Het is een bekend beeld. Kinderen, ouderen en scholieren maken tijdens de spits gebruik van het Herman Gorterpad. Richting de school of het winkelcentrum in De Mare. Op de kruising met voorrangsweg Multatulilaan is het daarom regelmatig een gekkenhuis, benadrukt moeder Racheli.

Er komen regelmatig gevaarlijke situaties voor op de kruising. Zo moest Nila uitwijken voor de meneer die rechtsaf wilde slaan. (foto: Aangeleverd)


"Iedereen snijdt elkaar af, omdat je anders nooit kan oversteken", vertelt ze aan Streekstad Centraal. Door de drukte op het kruispunt ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties. "Kinderen staan in de berm te wachten, omdat er ophopingen ontstaan bij de haaientanden."

Dat het zo druk is verbaast de moeders niet. "Er was hier niet zo lang geleden nog een weiland", vult moeder Nikie aan. Ondertussen is Vroonermeer gebouwd. Een woonwijk met honderden huizen. Om daar weg te komen moeten fietsers over het kruispunt. Een andere route naar De Mare is namelijk niet. Dat is ook te merken nu de fietstunnel voor onbepaalde tijd is afgesloten. De fietsers moeten nu een flink stuk omrijden.

Nila en Anouk hebben door de buurt flyers opgehangen om zoveel mogelijk mensen de petitie te laten tekenen. (foto: Aangeleverd)


"Als de gemeente toch al met de fietstunnel bezig is, kunnen ze gelijk een oplossing bedenken voor de kruising", zegt Nikie. Op initiatief van Nila en Anouk is er een petitie gestart. De kinderen hebben flyers uitgedeeld en maken vlogs om te laten zien aan de gemeente. "We willen dat het een veilig oversteekpunt wordt."
Pin It
Bekeken: 1202x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/