Wie er overheen rijdt moet eigenlijk twee paar ogen hebben. De kruising van de Kanaalkade en Paternosterstraat is niet bepaald de veiligste in Alkmaar. Hoogste tijd om daar iets aan te doen. Daarom gaat het verkeerspunt op de schop, vanaf dinsdag 4 juni.

De kruising Kanaalkade - Paternosterstraat is er eentje met een paar extra uitdagingen. Hij zit in een bocht, (snor)fietsers steken kriskras over en verkeer in de richting van de Helderseweg moet al voorsorteren. Bovendien zijn er soms mensen die een stukje spookrijden om de Molenbuurt langs het Bolwerk te bereiken.

De doorsteek van de middenheuvel wordt een stuk smaller, en er komen aan weerszijden rode fietsstroken. Ook worden twee duidelijk gescheiden oversteekpunten voor fietsers gemaakt. Met een knik die hen ontmoedigt om het verkeerde oversteekpunt te pakken. Een andere aanpassing is dat de sorteerstroken voor de kruising bij de Geestersingel pas verderop beginnen. (tekst gaat verder onder de tekening)

Ontwerptekening van de kruising Kanaalkade - Paternosterstraat.


Voor de herinrichting wordt de kruising tot en met dinsdag 25 juni afgesloten voor autoverkeer. Omrijden gaat via Overstad.  Voor lijnbussen komen er bushaltes aan de Kwakelkade. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden, maar de loopbrug naar het Mallegatsplein zal tijdens de drie weken wel dicht zijn.

De Paardenmarkt en Parkeergarage De Vest blijven bereikbaar vanuit de richting van de Friesebrug. (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 2342x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/