"Voor hoelang blijft hij gesloten?", vraagt een fietser voordat hij leest wat er op het fel gele bord staat: 'Voor onbepaalde tijd', staat erop. Met hekken en waarschuwingslint is het Herman Gorterpad in Alkmaar donderdagmiddag afgezet. Toch maken fietsers, brommerrijders en voetgangers nog gebruik van de tunnel. "Ik ga toch een poging wagen."

Het Herman Gorterpad is een belangrijke fietsverbinding. Veel kinderen maken er gebruik van om naar school te gaan. Zo sjeest een jongen op zijn fiets over het gras en hobbelt over de stoepranden. "Het is net een parcours!", roept hij naar zijn vriend. Dat terwijl de fietstunnel niet zonder reden is afgesloten. (tekst gaat verder onder de foto)

Het hek is aan de kant geschoven. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de officieel afgesloten tunnel. (foto: Streekstad Centraal)


Al snel werd gedacht dat de fietstunnel onder de Schagerweg (N245) onveilig is, maar dat is niet het geval. Het gaat om het geluidsscherm dat over het pad hangt. Tijdens een periodieke inspectie zijn scheuren in het scherm gevonden. "De constructie is aan het bezwijken", laat de gemeente weten. "De nadere oorzaak wordt onderzocht."

Eigenlijk is de tunnel dus afgesloten, waardoor mensen een heel stuk om zouden moeten rijden. Lopend is het niet te doen tenzij je een wandeltocht maakt. Via de Daalmeertunnel naar het noorden, of over de Drechterwaard en door het tunneltje tussen de Kreekwaard en de Grevelingen. Binnenkort komen er borden met de omleidingsroutes.

Inmiddels heeft Stadswerk ervoor gezorgd dat mensen niet meer eenvoudig onder het geluidsscherm door kunnen. "De hekken werden opzij geschoven en na signalen daarover hebben we die net na de spits zo kunnen fixeren dat wel duidelijk is dat je er echt niet onderdoor zou willen lopen", laat directeur Peter Mol via sociale media weten.
Pin It
Bekeken: 3349x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/