'Even' een pakketje wegbrengen; sinds februari 2024 is het voor de bewoners van Bergen makkelijker gezegd dan gedaan. Steeds meer pakketservices stoppen ermee. En sinds het sluiten van het enige postkantoor in het dorp, is Schoorl de dichtstbijzijnde plaats voor pakketverkeer. De gemeente besloot hierop PostNL te benaderen om een nieuwe locatie in Bergen te zoeken. En die lijkt bijna gevonden.

"Hoewel wij er als college niet over gaan, vinden we het een zorgelijke ontwikkeling", schreef de het college van B&W eind maart, als een reactie op de raadsvragen over het verdwijnen van het laatste postagentschap in Bergen, Tabaksspeciaalzaak Drieënhuizen. Op dat moment is het echtpaar Drieënhuizen al twee maanden gestopt met hun PostNL-punt. "Het werk werd te zwaar, tegen een te geringe vergoeding per pakket."

Omdat eerder Klushuis Bergen en Albert Heijn al stopten met een pakketservice, zit er voor Bergenaren niks anders op dan uit te wijken naar Schoorl. "Een locatie die nauwelijks met het OV te bereiken is, wat bezwaarlijk is voor oudere of mindervalide dorpsgenoten." Een postkantoor houdt de kern Bergen leefbaar, vindt het college, en daarom zocht ze eind maart contact met PostNL om een nieuwe pakketplek in het kunstenaarsdorp te vinden.

Op 31 januari 2024 brachten Bergenaren hun laatste pakketjes naar Tabaksspeciaalzaak Drieënhuizen (foto: Streekstad Centraal)


"Zo'n zoektocht bestaat uit het in kaart brengen van beschikbare plekken", laat PostNL weten, "en het ter plaatste verkennen van en contact opnemen met relevante partijen, zoals winkeliersverenigingen." Of een locatie geschikt is, hangt onder andere af van bereikbaarheid, openingstijden en parkeermogelijkheden.

Dat allemaal in acht nemende, heeft PostNL nu twee kandidaten gevonden. "Volgende week voeren we gesprekken met deze twee ondernemers om te zien of we het daadwerkelijk kunnen doen." Daarnaast is er een traject gestart om twee pakket- en briefautomaten te plaatsen. De gemeente Bergen laat weten dat PostNL op 19 april een aanvraag heeft gedaan voor het plaatsen van zo'n automaat bij de DekaMarkt in Bergen Centrum. Die aanvraag is nog in behandeling.
Pin It
Bekeken: 1917x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/