De prut wordt van de bodem geveegd en geschept. Stenen en rotzooi worden uit het bad gehaald. De tegels krijgen een flinke schoonmaakbeurt. Het groen wordt aangepakt. Overal 'wapperen handjes' en wordt gewerkt. En het resultaat van de schoonmaakdagen in het Baafje mag er zijn. "Supermooi om te zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld om te komen helpen."

"We hadden een intekenlijst, maar er zijn zelfs mensen spontaan binnengelopen", vertelt Lotte Blesgraaf van 'Red het Baafje' aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. "Met wat we nu allemaal kunnen we doen, kunnen we zeker 1 mei open." De gemeente trok de portemonnee, maar ook door de rest van het seizoen heen zijn er vrijwilligers nodig. Zo'n 150. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website van Red het Baafje.

Overal op het complex wordt gewerkt om het Baafje 'openingsklaar' te krijgen. (foto: NH Media)


De mooie opkomst van vrijwilligers laat ook nieuwe exploitant Holland Sport alvast vooruit kijken. "Alle energie die de vrijwilligers en wij er nu insteken is niet voor één jaar. Die is voor vijf of tien jaar." Ook financieel ziet Eddy Bakker van Holland Sport het wel zitten: "Het enthousiasme wat ik nu zie, als mensen in Heiloo straks ook zo enthousiast abonnementen gaan kopen gaan we een rooskleurige toekomst tegemoet."

Als de schoonmaak vordert worden ook zaken gevonden waarbij reparatie noodzakelijk blijkt. Onder meer door vandalisme. Daarom wordt ook een beroep gedaan op sponsoren. "Dus als er ondernemers zijn die ons willen helpen: meld je gerust", aldus Lotte Blesgraaf.
Pin It
Bekeken: 582x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/