De dertigjarige Danny V. uit Noord-Scharwoude moet de gevangenis in. De rechtbank veroordeelt hem tot een celstraf van drie jaar en negen maanden. In december 2021 reed V. in beschonken toestand een groepje fietsers aan op de Voorburggracht in Oudkarspel. Vijf mensen raakten gewond, de 20-jarige Jesse overleefde het ongeluk niet. Naast de celstraf mag Danny V. ook vijf jaar niet rijden.

Die zondag 12 december 2021 zet coureur Max Verstappen Nederland op zijn kop. Hij wordt op spectaculaire wijze kampioen in de Formule 1. Veel televisies staan aan, zo ook in de dorpskroeg van Oudkarspel. Na afloop fietsen de destijds 20-jarige Jesse en zeven vrienden naar huis. En dan gaat het mis. Een zwarte bestelbus rijdt de groep aan. Vijf slachtoffers moeten naar het ziekenhuis, Jesse is er het slechtst aan toe en overlijdt zes dagen later. Danny V. wordt na het ongeval thuis aangehouden. (tekst gaat verder onder de foto)

Een Formule 1-feest eindigde voor acht jongeren in een drama. (beeld: Streekstad Centraal)


Terug naar maart dit jaar. Om precies te zijn: donderdag 14 maart. Zelden is het zo druk in de Alkmaarse rechtbank. Zo'n 90 bezoekers, verdeeld over drie zalen, volgen de rechtszaak tegen de Dijk en Waardse verdachte. "Het bier ging in de rondte. Ik heb me mee laten slepen in de euforie. Ik dacht dat ik vier biertjes op had, misschien vijf", zegt V. "Een colaatje tussendoor. Ik dacht het kan wel." Hij pakte de bedrijfsbus voor die paar kilometer naar huis. Zijn neef reed mee, fiets achterin. V. weet nog dat hij het groepje met Jesse zag fietsen, maar van het ongeluk zelf weet hij naar eigen zeggen niks meer. "Ik heb allemaal soorten traumatherapie gehad, maar het komt niet terug."

Na V.'s  aanhouding wees de alcoholtest uit dat hij zeker tien bier op had. Ook had hij minimaal 24 km/u te hard gereden. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vijf jaar cel, zes jaar rijontzegging en 1.000 euro schadevergoeding. De rechtbank stelt volgens mediapartner NH dat V. zich schuldig heeft gemaakt aan 'zeer onvoorzichtig en onoplettend' rijgedrag, maar legt wel een lagere straf op.
Pin It
Bekeken: 806x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/