Een van de fietsers die afgelopen zondag werd aangereden in Oudkarspel, is zaterdagmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om Jesse Smit uit Noord-Scharwoude. Samen met zeven andere jongeren fietste hij over de Voorburggracht in Oudkarspel, toen de complete vriendengroep werd geschept door een bestelbus.

De vriendengroep uit Langedijk had de historische race van Max Verstappen gekeken in café De Heerlijkheid in Oudkarspel. Toen het café om 17:00 uur moest sluiten, stapten zij op de fiets richting Noord-Scharwoude. Even verderop gebeurde het ongeval. Naar verluidt kwam de 28-jarige bestuurder van de bestelbus uit hetzelfde café. Hij reed door maar kon binnen een half uur worden getraceerd en aangehouden, mede dankzij een verloren kentekenplaat.

Vijf van de jongeren in de leeftijd van 20 tot 22 jaar moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Twee van de slachtoffers hadden ernstig letsel opgelopen. De toestand van Jesse Smit verbeterde niet meer. Woensdagavond kwam een grote groep vrienden naar de plek van het drama om kaarsen aan te steken en en te bidden. Toen was al duidelijk dat Jesse vocht voor zijn leven.

Burgemeester Kompier heeft zondag laten weten zeer mee te leven met de familie en vriendengroep: "Het is intens verdrietig dat Jesse is overleden", zo reageert zij tegen Dijk en Waard Centraal.

De bestuurder uit Noord-Scharwoude die was aangehouden, werd dinsdag weer vrijgelaten en moet vervolging vrezen. Vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol of drugs.
Pin It
Bekeken: 9178x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/