Vier inbrekers zijn betrapt tijdens een inbraak aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Een getuige zag ze donderdag rond 02:20 uur in de weer bij een bedrijfspand en belde 112. Toen agenten aankwamen zagen ze een auto wegrijden en hebben ze deze langs de kant gezet. Het tweetal voorin werkte mee, maar de andere twee renden weg. Tevergeefs, want ze werden dankzij politiehond Rando gevonden. In de auto werden inbrekersspullen gevonden.

Sinds de jaarwisseling vonden meer dan 20 inbraken plaats bij bedrijfspanden in Noord-Holland Noord, en dan net name in Dijk en Waard. Vaak waren horecazaken de klos. Bij twee zaken in Langedijk bleef het bij inbraakschade dankzij stevige tussendeuren. De Waardse kapper Good Hairstyling was de klos en eind vorige week werd ingebroken bij Scooterwinkel Weba in Noord-Scharwoude en bij Weet Wat Je Eet in Heerhugowaard.

De vier mannen die in Nieuwe Niedorp toesloegen zijn een 33-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, twee 19-jarige jongens uit Schagen en een 18-jarige plaatsgenoot. Ze zitten nog vast voor verder onderzoek.

Daarmee staat de teller op zes aanhoudingen. Na de eerste horeca-inbraken meldden twee jongens zich bij een van de gedupeerden. Eén daarvan, een 16-jarige Schagenaar, meldde zich daarna ook bij de politie. Maandag is 19-jarige uit Schagen aangehouden na een inbraak bij een bedrijfspand in zijn woonplaats.

"De recherche zet het onderzoek naar de inbraken voort", aldus de politie. "Een mogelijk verband tussen de reeks inbraken wordt nader onderzocht. Met de aanhoudingen hoopt de politie dat hiermee de reeks inbraken ten einde is gekomen." (archieffoto: Politiehonden Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 793x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/