Een muis in huis kan al schrikken zijn, maar muizen zien er in ieder geval nog best schattig uit. In Castricum manifesteerde zich een ongenode gast met een wat lagere aaibaarheidsfactor: een echte schorpioen. "Ze dachten eerst dat het beestje was overleden. Maar het beestje kwam helemaal bij toen ze hem op een doekje hadden neergelegd."

Dat meldt NH, mediapartner van Streekstad Centraal. De bewoonster van het Castricumse huis toonde zich onverschrokken en ving de schorpioen in een kopje. De dierenambulance bracht het beestje vervolgens naar de reptielenopvang in Zwanenburg. Medewerker Rob vertelt dat de schorpioen het daar goed doet. "Hij eet goed, dus het gaat goed."

Hoe de schorpioen in Castricum terecht is gekomen is niet bekend, maar Rob weet het wel van de andere gevallen. "Meestal komt het doordat mensen op vakantie zijn geweest in het zuiden van Europa. Als 'ie in de bagage is gekropen, komt ie een keer tevoorschijn", zegt hij. "Het kan zelfs gebeuren dat de schorpioen overloopt naar de buren." Bij de reptielenopvang komen jaarlijks zo'n vijf schorpioenen op een vergelijkbare manier binnen.

De Castricumse schorpioen blijft de rest van zijn leven in de reptielenopvang. "Dierentuinen nemen geen dieren op uit de natuur in Europa", legt Rob uit. "Daarop blijft de schorpioen bij ons. Schorpioenen worden gemiddeld niet heel oud." Hij verwacht dat het diertje nog zo'n twee tot drie jaar in de opvang blijft. (foto: Dierenambulance DANK) 
Pin It
Bekeken: 320x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/