Dijk en Waard is opnieuw bezig met de voorbereiding voor de aanvraag van een miljoenensubsidie van de Europese Unie. Als het aan de gemeente ligt, dan gaat Brussel meebetalen aan de bouw van de Heerhugowaardse spooronderdoorgang. Ondanks dat een eerdere aanvraag van vijftien miljoen euro werd afgewezen.

Wie door de gemeente Dijk en Waard rijdt, ziet het al. Wie onze nieuwswebsite bekijkt, leest het al. In de fusiegemeente Heerhugowaard en Langedijk is van alles in gang gezet om nog dit jaar te beginnen aan de langverwachte spoorondertunneling op de Zuidtangent. Verschillende wegwerkzaamheden worden eerder uitgevoerd. Neem bijvoorbeeld die op de Nauertogt en Westtangent. En ook de planning van diverse nieuwbouwprojecten is aangepast op de ontwikkelingen. Maar daar gaat dit artikel niet over. We hebben het vooral over de ondertunneling zelf. De tunnel stond in september nog op de agenda. De gemeenteraad ging akkoord met een extra krediet. Want in plaats van de begrote 38,1 miljoen werd de tunnel 46,8 miljoen euro. Tijdens de politieke bespreking was het eigenlijk geen discussie dat het geld werd gegeven door de raadsleden. Wel hing een Europese subsidie nog boven de markt. Want ondanks een eerdere afwijzing had de aanvraag  volgens wethouder Nils Langedijk zeker kans van slagen. "We hebben ervan geleerd om de subsidie meer in een groter perspectief te beschouwen."

Maar verder bleef het stil. Tot nu. Gemeentewoordvoerder Ronald Groot laat weten dat Dijk en Waard inmiddels met een nieuwe aanvraag bezig is. "We hebben op basis van de feedback uit de vorige aanvraag gelegenheid gehad om de nieuwe meer op corridor-niveau te doen." Daarmee doelt Groot op de spoorverbinding tussen Amsterdam en Heerhugowaard, oftewel de Zaancorridor. "Een internationaal perspectief is toegevoegd." Of de aanvraag dit keer meer kans van slagen heeft? "Er zijn veel gegadigden en er is relatief een beperkt budget. Of we meer kans maken is natuurlijk ook weer afhankelijk van concurrerende projecten uit Nederland zelf en uit andere Europese landen."
Pin It
Bekeken: 1062x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/