Stompetoren stond zaterdag in het teken van het theater van 'Winterkaravaan'. Een verwarmende traditie in de koudste en donkerste periode van het jaar. Theaterliefhebbers hadden er een mooie tocht door de polder voor over, soms ook op de fiets, en genoten van de gezelligheid: "Erg leuk."

De organisatie daagt voor Winterkaravaan jonge theatermakers uit om hun talent te laten zien, legt Laura Simons uit aan Streekstad Centraal. En dat onder de titel 'Uit de maat': "Uit de maat gaat eigenlijk over: wat is er op dit moment in de samenleving aan de hand", vertelt Simons. "Eigenlijk is alles en iedereen uit de maat." Van de bio-industrie tot de omgang met vrouwelijk schoon: de theatermakers gaan discussie over deze en andere onderwerpen zeker niet uit de weg.

Het publiek genoot 'uitermate' van het theater. "Drie totaal verschillende voorstellingen", benadrukte een bezoeker tegenover de camera van Streekstad Centraal. Juist dat het aanbod zo gevarieerd is blijkt voor veel van de bezoekers de grote meerwaarde van Winterkaravaan. Maar ook de gezelligheid, het samen eten in de kerk van Stompetoren, is belangrijk. Zo ademt Winterkaravaan ook een beetje de kerstgedachte.

"Het weer zat nog wel een béétje mee", drukt een bezoeker zich voorzichtig uit. De dresscode was in dit theater toch eerder: dikke sweaters en winterjassen. Maar juist dat tekent de sfeer van Winterkaravaan. Minstens zo verwarmend: een stevig bord stamppot. 'Krachtvoer', maar dan net een beetje anders dan in de voorstelling.

Theaterfragment. (foto: Streekstad Centraal)

Pin It
Bekeken: 853x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/