Alkmaar, 28 november 2013. Het legoteam ‘Forces of Nature’ van basisschool Atalanta uit Heerhugowaard heeft afgelopen woensdag tijdens de regiofinale van robotwedstrijd FIRST LEGO League de eerste prijs in de wacht gesleept. Zij mogen, samen met de nummer twee en winnaars uit andere regio's, Nederland gaan vertegenwoordigen in de Benelux-finale die begin komend jaar plaatsvindt. In totaal gingen 23 teams met leerlingen van basisscholen en middelbare scholen uit de regio met elkaar de strijd aan.  De afgelopen maanden hebben de scholieren hun robot zo geprogrammeerd, dat deze speciale opdrachten kan uitvoeren. De leerlingen kregen dit jaar een actueel thema voorgeschoteld: natuurgeweld, ofwel "NATURE’S FURY".

In een parcours voerden de robots missies uit, die je tijdens een echte natuurramp zou kunnen tegenkomen. In een presentatie vertelden de kinderen hun oplossing voor een natuurramp. Daarna volgde een samenwerkingsproef. Als laatste werd de robot door een vakkundige jury beoordeeld op kunnen, programmering en het bouwproces. De regiofinale van de LEGO® League voor Noord-Holland Noord werd gehouden bij Hogeschool Inholland Alkmaar.

 

Pin It
Bekeken: 2074x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/