Alkmaar, 28 november 2013. Nog één Provadjaweekend en dan valt het doek na 44 jaar actief geweest te zijn. Tot maandag trekt het film- en theaterhuis alle registers nog eens open. En dat doet het met een aantal voorpremières en theatervoorstellingen. De eerste voorpremière is de Mandela-film Long Walk to Freedom. Deze film, gebaseerd op de autobiografie van Nelson Mandela. Zeer bijzonder is ook de première van de film Philomena, met Steve Coogan en Judi Dench. Pas in januari 2014 wordt de film in de rest van het land vertoond. Philomena vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die als tiener haar zoon ter adoptie af heeft moeten staan. Nu, vijftig jaar later, helpt een voormalig BBC-journalist haar om hem terug te vinden. Een ontroerend, maar ook erg komisch drama dat veelvuldig vergeleken wordt met The King's Speech.

Andere voorpremières zijn bijvoorbeeld Fruitvale Station en The Lunchbox, maar ook jeugdfilms als De superheld en Kleine Anna en de Lange Oom. Ook worden eenmalig films vertoond die landelijk al draaien, maar die het Provadja-publiek anders had moeten missen, zoals La Grande Bellezza. Om alle geregistreerde Vrienden van Provadja te bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren, krijgen zij nog eenmaal een gratis kaartje voor één van de films in deze week. Dit is overigens alleen mogelijk als er vooraf gereserveerd wordt.

Ook het podium is goed gevuld. Zapp4 brengt met The Radiohead Songbook prachtige vertolkingen van het werk van de Britse band Radiohead. Dorine Wiersma zorgt voor hilariteit met haar voorstelling Zei Ik Dat?, waarin ze zich afvraagt of ze rijp voor het gesticht of een doodnormale vrouw is. Ila van der Pouw zal als allerlaatste het podium betreden met de familievoorstelling Een Ei met een Staartje (4+). Belle vindt een ei waar een babydraak uit kruipt. Maar als er een baby is, waar is dan de moeder?

Pin It
Bekeken: 1470x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/