Alkmaar, 28 november 2013. AZ is ook na de jaarwisseling verzekerd van Europees voetbal. Donderdag avond won het in eigen huis met 2-0 van Maccabi Haifa. In een weinig sprankelend duel en matig gevuld AFAS Stadion, kwam het meeste vuurwerk van Israëlische zijde. Diverse (groene) rookbommen en fakkels van de supporters sierden het uit-vak. Na het eerste fluitsignaal was het voornamelijk AZ dat enkele speldenprikjes uitdeelde, maar die leverden niets op. Na 37 minuten spelen was het echter wel raak. AZ kreeg aan de rechterkant een vrijetrap die werd genomen door Maarten Martens. De Belg bediende Gudelj die volkomen vrij bij de tweede paal binnen kon schieten: 1-0. Maccabi Haifa kreeg vlak voor rust ook nog een aardige kans, maar die werd niet benut en dus zocht AZ met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft zocht Maccabi Haifa meteen de aanval en kreeg het goede kansen. Eerst werd de bal naast geschoten, de tweede keer werd er oog in oog met Esteban overgeschoten. Het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd vond plaats in de 57e minuut. De grensrechter kon niet verder en zocht de kleedkamer op. Zijn vervanger, de vierde man, was nog niet helemaal voorbereid en even op zich wachten. Ook na de grensrechterswissel werd het publiek weinig verwend en moest het wachten tot de 4e minuut van de blessure tijd. Gudmundsson trok vanaf rechts naar binnen en schoot in de verre hoek raak: 2-0. Door deze driepunter is de ploeg van Dick Advocaat geplaatst voor de knock-outfase van het Europa League toernooi.

De andere wedstrijd in Poule L ging tussen Shakhter Karagandy en PAOK Saloniki. In Kazachstan wonnen de Grieken met 2-0 en die plaatsten zich daardoor ook voor de volgende ronde van de Europa League.