Donderdagavond is het politiebureau van Heerhugowaard gebruikt als proeflocatie voor de landing van een helikopter. Doel is om per politieheli zo snel mogelijk een gespecialiseerd team af te zetten, bijvoorbeeld omdat er in de omgeving een gijzeling of terreuractie gaande is. De politie biedt via Facebook excuses aan voor eventuele overlast.

Het zou kunnen dat een dezer dagen wederom dezelfde oefening gedaan wordt, maar dit is afhankelijk van het weer. Er kan dan ook geen aankondiging gedaan worden.

Uit de reacties van Facebook-volgers is op te maken dat een aantal behoorlijk was geschrokken van de politiehelikopter, die zeer laag zonder verlichting vloog. "Ik zat stijf van schrik op de bank, ik hoorde hem alleen en leek wel of hij op m'n dak landde", laat een van hen weten. "Ohh, vandaar dat hier spullen in de woonkamer tegen het raam trilden", schrijft een ander met een lach-emoji. Maar er heerst begrip. Een volger had graag een aankondiging gekregen, haar paarden waren in de stress gevlogen, maar dat kan volgens de politie dus niet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl