Alkmaar, 02 oktober 2014. Alkmaar heeft zich via de vertegenwoordiger van de Giro d’Italia/RCS in de Benelux, Libéma Profcycling, kandidaat gesteld als startplaats voor de tweede etappe van de Giro d’Italia in 2016. Maandag 6 oktober reist burgemeester Piet Bruinooge af naar Milaan voor een ontmoeting van de organisatie van de ronde van Italië.

De organisatie van de Giro overweegt om de ronde in 2016 van start te laten gaan in Nederland. De start zou dan plaatsvinden in de provincie Gelderland. Woensdag 1 oktober maakte de provincie Gelderland bekend dat Apeldoorn topkandidaat is voor de start van de eerste etappe van de Giro.

Burgemeester Piet Bruinooge: “Alkmaar en haar omgeving hebben de Giro ontzettend veel te bieden. Er zijn goede voorzieningen, accommodaties, mooie wegen en prachtige natuur. Daarnaast is de komst van de Giro goed voor het toerisme en de economie. Ik zou het geweldig vinden als de organisatie van de Giro besluit de tweede etappe van de Giro 2016 te laten starten in Alkmaar.”

Maandag 6 oktober, tijdens de officiële presentatie van de Giro d’Italia 2015, ontmoet de directie van de Giro de Nederlandse organisatoren, de provincie Gelderland en een aantal vertegenwoordigers van potentiële etappeplaatsen. Wanneer de beslissing valt over de kandidatuur van Nederland én Alkmaar is momenteel nog niet bekend.

De gemeente Alkmaar werkt samen met Stichting Top Events Regio Alkmaar. Die stichting werd eerder dit jaar opgericht om op structurele basis grootse sportevenementen in Alkmaar en regio Alkmaar aan te trekken en te organiseren.

Pin It
Bekeken: 1523x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/