Alkmaar, 05 oktober 2014. Woensdag vond in De TelefoonCentrale de kick-off plaats van het project Data Science Alkmaar. Gemeente, Vrije Universiteit Amsterdam en De TelefoonCentrale lanceerden gezamenlijk een regionaal kennis- en innovatiecentrum voor big data en data science in Alkmaar, dat onderdeel wordt van het programma Kennisregio Alkmaar. Een unieke samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs. Wethouder Mirjam Hamberg nam het welkomstwoord voor haar rekening. Daarna volgde een presentatie van het project door een vertegenwoordiger van de VU en konden aanwezigen vragen stellen. Tot slot kon men een excursie in De TelefoonCentrale doen.

Big data is nauw gerelateerd aan ‘data science’, oftewel datawetenschap, dat zich buigt over hoe almaar groeiende hoeveelheden data kunnen worden omgezet in bruikbare kennis. Big Data maakt het mogelijk grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens te analyseren met krachtige analysetools. De verwachtingen rond data science en big data zijn hooggespannen en staat hoog op de managementagenda, zowel van bedrijven als overheden. Het toepassingsgebied is zeer breed, variërend van vraagstukken in de gezondheidszorg, verkeers- en energieplanning, logistiek tot en met consumentenmarketing.

 

Pin It
Bekeken: 1300x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/