Alkmaar, 30 september 2014. Maandag opende wethouder Duurzaamheid Jan Nagengast de nieuwe speelheuvel van basisschool de Sterrenzanger op het plein aan de Mercuriusstraat 13, in aanwezigheid van kinderen, leerkrachten en ouders. 

De nieuwe speelheuvel is onderdeel van het groene schoolplein van de Sterrenzanger. De basisschool is met ondersteuning van de gemeente en Stadswerk072 hard bezig een groener schoolplein te creëren. Enthousiaste buren, ouders en kinderen van de school hebben meegeholpen om de speelheuvel aan te leggen.

De Sterrenzanger staat in een rustige, groene woonwijk, rijk aan kinderen en jongeren. Na schooltijd wordt het schoolplein veel gebruikt door kinderen uit de buurt. Zowel de Sterrenzanger als gemeente Alkmaar vinden het belangrijk dat kinderen in contact kunnen zijn met de natuur, in hun dagelijkse spel en beweging. Ongeveer drie jaar geleden is een tuingroep gestart, bestaande uit ouders en leerkrachten, om dat te stimuleren.

Inmiddels is al veel tot stand gekomen op het plein: nieuwe bomen, een wilgentunnel, een bijen- en insectenhotel, een mozaïekbank, een kruidentuin, klimstammen. Onlangs is de aanleg van een amfitheater gestart, een groot project waarvoor de school subsidie van de gemeente heeft ontvangen. De wens is er vanaf mei 2015 activiteiten te houden als vertellingen, biologieles en toneelstukken.

Het college maakt zich sterk voor de ontwikkeling van meer groene schoolpleinen in Alkmaar. Basisscholen die met vergroening van het schoolplein aan de slag zijn of willen wordt de mogelijkheid geboden om hierbij ondersteuning te krijgen.

Pin It
Bekeken: 1869x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/