Alkmaar, 30 september 2014. Vrijdag 3 oktober start een nieuw initiatief van de Kaasfabriek: het Makerspodium. Studenten, professionals, kunstenaars en hobbyisten maken fantastische dingen die een podium verdienen. En dat podium staat in oktober, november en december eens per maand in de bibliotheek in Alkmaar. 

De maakindustrie staat in de belangstelling. Internationaal en nationaal is de maakindustrie in beweging. Nieuwe ontwikkelingen met 3D printen doen hun intrede. Lokaal in Alkmaar met de komst van Fablab de Kaasfabriek, verder in Nederland met bedrijven als 3D hubs, Shapeways, iFabrica en vele fablabs, en internationaal verandert de maakindustrie. Wat dit betekent en waar de kansen liggen vertelt André van Rijswijck die eerste bijeenkomst.

Wim Rademaker vertelt over Opensource. Het vrij delen van hardware, software, kennis en investeringen is een ontwikkeling die steeds groter wordt en meer en meer invloed krijgt op de manier waarop we zelf producten gebruiken, maken en kunnen aanschaffen.? Rademaker belicht de geschiedenis, ontwikkelingen en toekomst van opensource en hoe het de samenleving en businessmodellen verandert.

Student product design Iris de Vries won een competitie van Clarks schoenen en mocht een week naar Amerika. Bovendien staat ze dit jaar op de Dutch Design Week in Eindhoven. Donderdag komt zij terug en vrijdagavond vertelt deze veelbelovende student over haar ervaringen.

De Kaasfabriek en de bibliotheek bieden de makers uit de regio en het land een podium om te delen wat ze gemaakt hebben, hoe ze het gemaakt hebben en waarom. De focus ligt op fysieke producten en voorwerpen met crossovers naar nieuwe media en programmeren. De Kaasfabriek is de werkplaats en ontmoetingsplek voor makers die dromen, doen en hun kennis en ervaring delen.

Aanmelden voor het podium van november en december kan via de website van de Kaasfabriek.

Pin It
Bekeken: 1508x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/