Alkmaar, 30 september 2014. De gemeente Alkmaar houdt woensdag 1 oktober de kick-off van het project Data Science Alkmaar. De feestelijke gelegenheid vindt om 12:30 uur plaats in De TelefoonCentrale.

De Vrije Universiteit Amsterdam, gemeente Alkmaar en De TelefoonCentrale lanceren samen een regionaal kennis- en innovatiecentrum voor big data en data science in Alkmaar. Dit initiatief wordt onderdeel van het regionale programma Kennisregio Alkmaar. Onder supervisie van het Amsterdam Center for Business Analytics, een multidisciplinair onderzoeksinstituut van de VU, wordt in Alkmaar een big data onderzoeksprogramma gestart. Het is een unieke samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs.

Big data is nauw gerelateerd aan ‘data science’, oftewel datawetenschap, dat zich buigt over hoe almaar groeiende hoeveelheden data kunnen worden omgezet in bruikbare kennis. Big Data maakt het mogelijk grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens te analyseren met krachtige analysetools.

De verwachtingen rond data science en big data zijn hooggespannen. Big data staat hoog op de managementagenda, zowel van bedrijven als overheden. Er wordt zelfs beweerd dat big data een nieuwe technologische revolutie is net als het internet. Het toepassingsgebied is zeer breed, variërend van vraagstukken in de gezondheidszorg, verkeers- en energieplanning, logistiek tot en met consumentenmarketing. Er is vrijwel geen beleidsdomein dat niet direct of indirect wordt beïnvloed door de inzichten die worden gecreëerd op basis van de grote hoeveelheden data.

Wethouder Mirjam Hamberg: “Data science wordt een belangrijk speerpunt om de economische bedrijvigheid en werkgelegenheid in onze gemeente en de regio Noord-Holland Noord te stimuleren. Het is een geweldige ontwikkeling dat datawetenschappers aan de slag gaan met de gemeente Alkmaar en het regionale bedrijfsleven. Ik kijk uit naar de resultaten.” 

De inloop is om 12:00 uur. Wethouder Hamberg verzorgt om 12:30 uur het welkomstwoord. Daarna is er een presentatie en kan men vragen stellen. Om 13:45 uur is de daadwerkelijke kick off van Data Science Alkmaar. Daarna kan men een excursie in De TelefoonCentrale doen.

Pin It
Bekeken: 1239x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/