Alkmaar, 30 september 2014. Dinsdag 23 september is door burgemeester en wethouders de evaluatie van de nota “Lokaal Dierenwelzijnsbeleid Alkmaar” vastgesteld. Deze nota is in 2012 in nauwe samenwerking tussen college en gemeenteraad tot stand gekomen. De evaluatie gaat over de periode vanaf het aantreden van het huidige college in 2011, tot augustus 2014. Verantwoordelijk wethouder Anjo van de Ven: "Bij aanvang van dit college heeft dierenwelzijn extra aandacht gekregen. En we hebben goede stappen gezet. Het dierenwelzijn in Alkmaar is beter geworden. Tegelijk het is wel zaak dat we alert blijven. Ook de komende jaren dient het welzijn van dieren op de politieke agenda te blijven staan."

De evaluatie betrof de uitvoering van plannen conform wettelijke taken en het voeren van regie over de zorg, het welzijn en de bescherming van dieren. Daarnaast is nagegaan in hoeverre de lijst met acties in de nota is gerealiseerd.

De afgelopen jaren heeft Alkmaar veel energie gestoken in het uitvoeren van wettelijke taken en het organiseren en regisseren van regionaal overleg. Begin 2014 heeft dit geleid tot een intentieovereenkomst tussen zeven gemeenten, waarbij aanpak en kosten gedeeld worden. Vanuit de Regio Alkmaar worden contracten afgesloten met Dierenbescherming, Dierenambulance Noord-Kennemerland en een aantal kleinere organisaties.

In het najaar van 2013 is het Uitvoeringsplan Honden vastgesteld. Hierin is bepaald dat inkomsten uit hondenbelasting gebruikt worden voor beheer en onderhoud van voorzieningen voor honden. De kwaliteit van de losloopgebieden is verbeterd. Ook zijn meerdere uitlaatroutes aangepast en zijn er hondenzwemplekken en hondenhaltes aangelegd. De hondenpoepzuiger wordt dagelijks ingezet.

De drie Alkmaarse kinderboerderijen trekken samen ongeveer 140.000 bezoekers per jaar. Er vinden er verschillende activiteiten plaats met een educatief karakter en voldoen aan de branchecode, opgesteld door de vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. In deze code is onder andere wet- en regelgeving opgenomen op het gebied van dieren en dierenwelzijn.

Pin It
Bekeken: 1216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/