Schoorl, 29 september 2014. De strijd om de titel Koning(in) van het Klimduin 2014 kreeg zondag een onverwachte ontknoping. Titelhouder Seppe Thys (België) bleek niet aanwezig, ex-Koningin Axelle Douwens (België) ook niet, en ex-Koningen Peter Wolters en Duncan Visser kwamen tekort. Verrassend deelnemer en Olympisch schaatskampioen Koen Verweij, moest ook zijn meerdere erkennen in een aantal lopers. Igor Rutka, een 400 meter loper uit Huizen, bleef wel solide en won de titel en de felbegeerde Honda scooter. De winst op de estafette, en daarmee 1000 euro, was voor nationaal kampioen 400 m horden Cliff Elsworth en zijn tweetal collega's.

De strijd was ongekend spannend. De dames finalisten gingen als eerste 110 meter naar boven. Anna-Sjoukje Runia (1/2 finale 100 m horden WKJ 2014)  zette een goede tijd neer, Aimée Lovers (vorig jaar snelste vrouw) kwam slechts 0.03 seconden tekort. Op Anna-Sjoukje's tijd werd een factor 1.25 toegepast, waar mannen tegen moesten strijden: 25,10 seconden. Rutka klokte 25:04 sec. Heerhugowaardse 400 meter loper Ronald Dekker kwam nog dichtbij met 25:26 sec. Hij zal zich voor zijn kop slaan dat hij energie verspilde in een estafetterace. Runia ging met de tweede prijs naar huis: een Radler Fiets, Aimée Lovers won trainingsapparatuur met haar derde (omgerekende) tijd.

De masters (35+) zijn oude bekenden van elkaar. Het was Richard Janssens die de titel won, Alkmaarder Rob Moen (van Alkmaar Sport NV) werd derde. Bij de 12 tot 13-jarigen won Harm Janssens van DEM Beverwijk, bij de 11-jarigen won Silas de Bruin van AV Castricum en bij de 10-jarigen was de winst voor Huib Schong van AV Trias Heiloo. De beste Alkmaarse prestatie was voor Franka Hoogeboom, zij miste net de finale.

 

Pin It
Bekeken: 1478x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/