Alkmaar, 29 september 2014. Vanaf 2 oktober is het werk van de 20-jarige Annemarieke Kloosterhof, winnares van de Rabobank Jong Talent Prijs regio Alkmaar 2014, te zien in de Kunstuitleen Alkmaar. De uit Akersloot afkomstige Annemarieke woont en studeert inmiddels in Londen. Ze heeft zich gespecialiseerd in papier-knipkunst.

Terugkerende thema’s in het werk van Annemarieke Kloosterhof zijn onder andere de natuur, bomen, bloemen en dieren. Dat ze voor een studie aan de Central Saint Martin's University of the Arts in Londen heeft gekozen is niet verwonderlijk. Een van de knipkunstwerken is een treffend portret van Maggie Smith uit de boeken van Harry Potter. Ook voor andere kunstwerken heeft ze zich laten inspireren door de boeken van J.K. Rowling.

Het knipkunstwerk met de titel 'Oxygen' bestaat uit een anatomische weergave van de longen, maar verscholen tussen de ragfijne vertakkingen hebben zich heel kleine vogeltjes verstopt. De knipkunst van Annemarieke is nog interessanter in de “book-art”-objecten. Met een stapel boeken die zij op de zolder van haar gasthuis in Engeland vond, maakt ze door te knippen en snijden boeiende papierobjecten met een goed gevoel voor de relatie tussen beeld dat ze creëert en inhoud van het boek. Alle knipkunstwerken zijn bij de Kunstuitleen te zien.

De expositie is tijdens kantoortijden in de ruimte naast de Kunstuitleen aan de Bergerweg 1 te bezichtigen. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. 

De Rabobank Jong Talent Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een veelbelovende jonge kunstenaar tot 21 jaar. In 2012 won cineaste Thessa Meijer uit Zuid-Scharwoude de prijs.

Foto: Oxygen van Annemarieke Kloosterhof

20140929 Oxygen Kloosterhof

Pin It
Bekeken: 2109x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/