Schoorl, 26 september 2014. Op 28 september is het zo ver, dan wordt het Klimduin weer omgetoverd tot de arena van de belangrijkste onbelangrijke wedstrijd van het seizoen: de Zilte Zoen Klimduinrun. Uitgemaakt zal worden wie de Koning of Koningin van het Klimduin gaat worden voor 2014-2015 en de bijbehorende Honda scooter meeneemt. Dit jaar is er voor het eerst een estafetteloop, waarmee 1000 euro te winnen valt, dankzij atletiekplatform Losse Veter. Inschrijven kan tot 27 september 12:00 uur. Schaatsers, voetballers, baanwielrenners, het maakt niet uit, iedereen die het gevreesde duin op durft is welkom. En natuurlijk alle mensen die een leuk dagje uit willen.

De titel ligt niet voor het oprapen: de huidige Klimduinkoning, de Belg Seppe Thijs, komt oud-regeerders Peter Wolters, Duncan Visser en Axelle Douwens (België) weer tegen. Dan zijn er nog onder andere Nederlands kampioen 400 m horden Cliff Ellsworth en Job Beintema, halve finalist op het WK junioren in Oregon op de 110 m horden. Oud-wereldtopper 800 m Bram Som is weer van de partij en regerend Nederlands kampioen Thijmen Kupers, 5e op de 800 m tijdens het WK indoor 2014. Douwens treft 400 m horden collega Bianca Baak, vice-Europees kampioene <23 jaar. Nog een grote naam is Anouk Vetter (7e op EK 2014 meerkamp). Helaas bleef de confrontatie met sprintkanonnen uit het schaatsen altijd een beetje uit. Wie weet is dat dit jaar anders.

De wedstrijden beginnen om 14:30 uur met de series mannen 16 t/m 34 jaar. De series individueel gaan over 95 meter. Vanaf 15:50 uur vinden de finales over 110 meter plaats, waarbij ieder individueel naar boven sprint om de snelste tijd te scoren. 

Meer informatie op de website van de Klimduinrun. De pagina 'inschrijven' is even offline, maar bij 'contact' staan gegevens.

Pin It
Bekeken: 1238x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/