Alkmaar, 24 september 2014. In Alkmaar is al lange tijd sprake van grote meeuwenoverlast en dat levert ergernis op bij vele inwoners en ook bezoekers. Zij hebben te maken met vervuiling, geluidsoverlast en ze worden soms zelfs lastigvallen. Op dit moment wordt er door het college alles aan gedaan wat wettelijk mogelijk is om de beschermde meeuwen te bestrijden. Alkmaars VVD tweedekamerlid Rudmer Heerema wil de meeuw vogelvrij maken, en de Alkmaarse fractie verzoekt het college om hem daarbij politieke steun te verlenen. Als de meeuw van de lijst met beschermde diersoorten verdwijnt, zit de VVD fractie graag dat het college gecontroleerde jacht op meeuwen overweegt.

Het college van burgemeester en wethouders zegt zich niet bezig te zullen houden met nationale politiek en daarnaast is het van mening dat de huidige mogelijkheden om de meeuwenoverlast te bestrijden goed worden benut. Gezamenlijk met de gemeenten Haarlem en Leiden is een ontheffing verkregen van het ministerie, waardoor eieren behandeld kunnen worden om niet uit te komen. Daarnaast wordt flink geïnvesteerd in de invoering van de ondergrondse containers in de Binnenstad en Spoorbuurt.

Of Heerema succesvol zal zijn in het opheffen van de beschermde status voor meeuwen is nog maar de vraag. In 1979 heeft de Europese Unie de Vogelrichtlijn vastgesteld, waardoor alle Europese vogels die van nature in het wild voorkomen de beschermde status kregen.

Pin It
Bekeken: 1147x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/