Bergen, 19 september 2014. Donderdag werd er even intens genoten in de ‘Gezonde Schoolkantine’ van PCC Bergen, toen leerlingen en medewerkers tegelijkertijd een eerste slokje namen van hun smoothie. Vanaf nu kan op de school in ieder geval op donderdagen worden genoten van verse smoothies en fruitsalades. De eerste kennismaking was een succes; de salades en sapjes gingen schoon op.

De schoolkantine van PCC Bergen is met ingang van dit schooljaar overgestapt op een veel gezonder assortiment. Vestigingsdirecteur Kees Koning: ,,Als SportAccentSchool vinden we het belangrijk dat voeding zo goed mogelijk is. Daarom hebben we alle snoep uit het assortiment van onze schoolkantine gehaald. Nu genieten onze leerlingen en medewerkers van fruit, jus d’orange, appelsap, aangevuld met cola zero en ontbijtkoek. Om nog iets lekkers aan het assortiment toe te kunnen voegen, zochten wij de samenwerking met Scorlewald in Schoorl. Voortaan maken cliënten van deze zorginstelling heerlijke verse smoothies en fruitsalades van biologische seizoenproducten voor ons. De ochtendpauze wordt op PCC Bergen dus een echte fruitpauze!”

De eerste kennismaking met de verse heerlijkheden was een succes; de leerlingen vlogen de kantine in om toch vooral maar vooraan te kunnen staan. De gele smoothie was iets meer populair: "Lekker zoet” oordeelde een leerlingen, "dit wil ik wel elke dag drinken!”

Zowel de productie als de verkoop op donderdagen in de schoolkantine van PCC Bergen worden voor rekening genomen van cliënten van Scorlewald. De verwachting is dat leerlingen en medewerkers zich de heerlijkheden goed zullen laten smaken. Vestigingsdirecteur Koning hoopt dan op verdere uitbreiding van de samenwerking met de zorginstelling. Er wordt al nagedacht over levering op meer schooldagen en over een uitbreiding van het assortiment met verse soep.

20140919 pcc bergen smoothie

Pin It
Bekeken: 1351x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/