Alkmaar, 31 juli 2014. De oude stad van Alkmaar kreeg woensdag een bijzondere aankleding door de intocht van ongeveer vijftig historische schepen.  De schippers kwam naar Alkmaar voor de viering van het 40-jarige bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB). Zo'n 150 tot 200 historische schepen zijn hiervoor op weg naar Den Helder. Daar zijn ze op 1, 2 en 3 augustus te bewonderen. Het evenement valt samen met de Noordholland Biënnale 2014, dat dit jaar als thema 'het Noordhollands Kanaal' heeft.

Woensdag ging de stad Alkmaar even terug in de tijd door de bedrijfsschepen die aan het Waagplein, de Bierkade, het Luttik Oudorp in het haventje van Schelphoek lagen. Bij sommige schepen was het mogelijk om een kijkje binnen te nemen kregen het verhaal van het schip te horen. Er werden ook demonstraties gegeven van bijvoorbeeld touw slaan en zalm roken.

De Noordholland Biënnale 2014 is een tweejaarlijks evenement voor kunst- en gebiedsontwikkeling. Onder de de loep komt hoe het staat met de culturele ontwikkeling van gebieden in Noord-Holland en de beleving van de inwoners. De vijfde editie van de NHBNL startte op 4 juli en duurt tot 31 augustus en speelts zich af rond het kanaal. Van Purmerend tot Den Helder is er van alles te zien en te beleven op het gebied van professionele kunst, geschiedenis en amateurkunst. Ook scholen doen mee, via het educatieve project ‘Schipper, mag ik over’. Meer is te lezen op de website van de NHBNL.

 

Pin It
Bekeken: 2198x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/