Alkmaar, 12 juli 2014. De gemeenteraad van Alkmaar stelde medio 2012 de visienota ‘Alkmaars Startsignaal’ unaniem vast. Centraal in het programma staat de belangrijke bijdrage van sport aan de maatschappelijke en economische ontwikkeling voor de toekomst van de stad en haar regio. Het Alkmaars Startsignaal is vertaald naar het programma Alkmaar Sportstad. Binnen dit sportprogramma wordt hard gewerkt aan vernieuwende projecten en het creëren van synergie tussen sport en maatschappelijke of commerciële organisaties.

Een heel concreet en zichtbaar resultaat in het sportprogramma is de vernieuwing van De Nieuwe Meent. Dit hypermoderne sportcomplex wordt in 2015 opgeleverd. Ook op organisatorische vlak zijn concrete resultaten behaald, zoals de start van zes pilots tussen maatschappelijke organisaties en sportverenigingen, gericht op jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt en dagbesteding van gehandicapten. Daarnaast worden vijf routes in de gemeente Alkmaar ontwikkeld voor recreatieve sporters. Belangrijke andere resultaten zijn de erkenning van het zevende regionale trainingscentra in Alkmaar (bijvoorbeeld RTC Trampolinespringen Triffis) en de netwerkbijeenkomst Sport & Economie voor Alkmaarse ondernemers.

Wethouder sport, Peter de Baat (VVD): “Alkmaar kiest ervoor om meer te investeren in sport. In samenwerking met verenigingen, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke instellingen zijn we goed uit de startblokken. We liggen goed op koers, zoals blijkt uit de voortgangsrapportage ‘Alkmaar Sportstad."

Een volledig overzicht van de behaalde resultaten en een vooruitzicht zijn gebundeld in de voortgangsrapportage ‘Alkmaar Sportstad’. De toekomstvisie Alkmaar Startsignaal is -hier- te lezen.

Pin It
Bekeken: 1037x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/