Alkmaar, 12 juli 2014. Vrijdag ontving burgemeester Piet Bruinooge de Alkmaarse veteranen tijdens een receptie in Theater de Vest.  Dit jaar zijn er ook veteranen uit Schermer en Graft-De Rijp aanwezig, in de geest van de aanstaande fusie. De gemeente Alkmaar heeft veel waardering en bewondering voor de geleverde prestaties van de veteranen. Burgemeester Bruinooge: “Militairen, en hun familie niet te vergeten, leveren een enorme inzet. Voor de vrijheid en veiligheid van anderen, zoals wij dat hier als gewoon ervaren. Wat dat vraagt, is voor buitenstaanders moeilijk voor te stellen. Daar kunnen we niet anders dan respect voor hebben.”

Nederland telt zo’n 130.000 militaire veteranen. Het gaat niet alleen om nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands-Indië, of Korea zijn ingezet, maar ook om de snel groeiende groep 'jonge veteranen'. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Ruim 5.000 van hen zijn afgezwaaid en nu dus veteraan.

Alkmaar organiseert de receptie voor veteranen elk jaar rond de Nationale Veteranendag. Die wordt elk jaar op de laatste zaterdag in juni gehouden. Dit jaar was dit voor de tiende keer, op 28 juni. Dit is de dag waarop de samenleving erkenning en waardering tot uitdrukking brengt voor het werk en de prestaties van de veteranen. Het rood-wit-blauw van de Nederlandse driekleur wappert op Veteranendag op de gebouwen van de rijksoverheid en bij gemeenten en provincies, dus ook op het stadhuis van Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 1030x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/