Alkmaar, 06 mei 2014. Zaterdag stonden we stil bij hen die het grootste offer hebben gebracht om ons in vrijheid te kunnen laten leven, gisteren vierden we die vrijheid. In Alkmaar gebeurt dat onder andere in Park De Hout en onder het genot van muziek en als het even kan, de zon. En dat lukte dit jaar weer prima. Het bevrijdingsfestival trok de nodige 'vrijheidsvierders' naar het park. Het festival verliep in de vertrouwd gemoedelijke sfeer en zonder (gemelde) incidenten.

Het succes van het feest was weer een grote beloning voor de organisatie van zo'n 20 vrijwilligers, waarvan er zeven de harde kern vormen. Net als vorig jaar was het enorm druk. Maar het is wel aanpoten, meer dan dit kunnen ze niet aan. Ook het veld is nog maar net groot genoeg. Een andere locatie zou een optie zijn, maar de organisatie voelt daar weinig voor vanwege de fantastische sfeer, en daar zal het publiek het vast mee eens zijn.

Geert van 't Zand verzorgde de videobeelden, fotograaf Peter Peins tekende voor de foto's.

 

 

Pin It
Bekeken: 2083x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/