Alkmaar, 06 mei 2014. In de loop der jaren heeft het Zuid-Afrikahuis in Amsterdam, een unieke collectie opgebouwd. Deze bestaat uit een grote verzameling boeken, tijdschriften en archiefmateriaal over de geschiedenis en literatuur van Zuid-Afrika. De collectie wordt geraadpleegd door studenten, wetenschappers en journalisten uit Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika en ver daarbuiten.

In verband met een renovatie zal het instituut aan de Keizersgracht vanaf maandag 26 mei ongeveer een jaar lang gesloten zijn. De collectie wordt zo lang ondergebracht bij het Regionaal Archief Alkmaar. De archiefdienst beschikt over een nieuw depot, dat op de groei is gebouwd. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de voorlopige overcapaciteit zoekt het Regionaal Archief huurders die tijdelijk hun archieven en collecties in het nieuwe archiefdepot willen onderbrengen. Directeur Paul Post van het Archief: “Eerder al sloot het Stadsarchief Amsterdam een overeenkomst voor de tijdelijke opslag in Alkmaar van een aantal grote archiefbestanden. Ik ben blij dat daar nu ook de collectie van het Zuid-Afrikahuis bij komt. Uiteraard kan de verhuur nooit langer duren dan enkele jaren, want daarna is het depot weer nodig om er de archieven van de bij het Regionaal Archief aangesloten gemeenten op te slaan.”

Na de verhuizing zal de bibliotheekcollectie van het Zuid-Afrikahuis te raadplegen en/of uitleenbaar zijn bij het Regionaal Archief. Naar verwachting zal dit het geval zijn vanaf september. De archiefcollectie wordt ook overgebracht, maar zal wegens bewerkings- en conserveringswerkzaamheden, niet te raadplegen zijn. Rond de zomer van 2015 wordt alles weer naar Amsterdam gebracht. Meer informatie over het Zuid-Afrikahuis is te vinden op de eigen website.

Pin It
Bekeken: 959x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/