Alkmaar, 30 april 2014. Dinsdag werd tegen een 30-jarige David S. 5 jaar cel met tbs geëist, inclusief voorwaarden. De Alkmaarder wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn bovenbuurvrouw, op 6 januari 2013 aan de Grote Beerstraat. Daarbij komt nog bedreiging van een politieagent en twee andere personen, verbaal en met een mes. De buurvrouw heeft ook een claim voor 80.000 euro schadevergoeding ingediend.

David S. stak zijn 34-jarige buurvrouw vier keer in de borst, buik en arm met een groot vleesmes, omdat hij al langere tijd geluidsoverlast van haar ondervond. Die dag was het blijkbaar de druppel, toen ze goed hoorbaar door de kamer liep en daarna de deur hard achter zich sloot, zo laat het NHD weten. Door haar gegil kwamen omwonenden te hulp geschoten. Ze vonden haar met ingewanden uitstekend in het portiek van de flat. Ze konden de man herkennen terwijl hij bebloed, verward en in paniek richting stadspark De Hout vluchtte op de fiets. De politie had een klopjacht gestart. Een paar uur later heeft hij twee koks van het Gulden Vlies verbaal en met het vleesmes bedreigd na er een stevige borrel genomen te hebben, terwijl ze buiten stonden te roken. De twee konden net op tijd naar binnen vluchten en hem buitensluiten. S. kon zich dit niet meer herinneren.

Vervolgens ging verdachte richting de singel. Een agent trof hem op het Clarissenbolwerk met het mes in de hand. De man benaderde hem, verontschuldigingen uitende, maar wel met geheven mes. De politieman pepperde de man, maar de man liep door. Daarna trok de agent zijn dienstwapen en schoot de verdachte in de buik en borst. Na de aanhouding trof men nog twee messen. S. liet de rechtbank dat het hier niet echt ging om bedreiging maar om een zelfmoordpoging.

De rechtbank doet op 13 mei uitspraak. De Rijksrecherche heeft overigens na onderzoek geconcludeerd dat de agent correct handelde.

Pin It
Bekeken: 1235x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/